All fields are required.

Close Appointment form
Spitalul din Bălți a primit de la compania „BB-Dializă” două aparate moderne de substituție a funcției renale
icon
Spitalul din Bălți a primit de la compania „BB-Dializă” două aparate moderne de substituție a funcției renale

No Comments

Pandemia a consolidat instituțiile medicale din țară. Compania „BB-Dializă” s-a aliniat în lupta cu COVID-19 și pentru a oferi un sprijin considerabil secției de dializă din cadrul Spitalului municipal din Bălți, la solicitarea Ministerului Sănătății, a oferit secției unde sunt tratați pacienții cu insuficiență renală și diagnosticați cu coronavirus două aparate ultramoderne de substituție a funcției renale. Aparatele de dializă au fost oferite pentru o perioadă de șase luni.  

 

DSC_0423

Administrația companiei „BB-Dializă” a menționat că nu putea rămâne indiferentă față de problemele persoanelor diagnosticate cu COVID-19, în special când este vorba de pacienții cu insuficiență renală, viața cărora depinde de aparatul de dializă. Imediat cum au primit solicitarea din partea Ministerului Sănătății au dislocat inginerii centrului BB-Dializă în vederea instalării în secția de dializă din Cadrul Spitalului municipal din Bălți aparatele de substituție a funcției renale.

 

Mai mult, compania „BB-Dializă” a donat secției de dializă din cadrul spitalului municipal din Bălți consumabile în valoare de 50 mii lei.

DSC_0429

„ Consolidarea eforturilor instituțiilor medicale de stat unde sunt prestate servicii de dializa si cele private este esențială în lupta cu COVID. În contextul colaborării între unităţi de dializă publice şi cele din cadrul „BB-Dializă” S.R.L. sunt în special importante 2 aspecte: transmitere corectă şi la timp a informaţiei despre statul COVID-19 pozitiv / negativ şi realizarea accesului pacienţilor spitalizaţi la servicii de dializă”, a menționat Petru Cepoida, directorul medical al companiei „BB-Dializă”.

IMG_20200515_105044

De menționat că centrele „BB-Dializă” deschise în cadrul parteneriatului public privat din start au fost concepute astfel încât să fie minimalizat riscul contaminării cu infecții respiratorii sau de alt tip a pacienților: începând de la ușa de intrare în centru care se deschide cu cardul pus la dispoziția fiecărui pacient (nu există mânere), fiecare pacient încalță bahile, repartizarea zonelor (accesul în zona curată se face prin vestiarul pacienților), la intrare în fiecare sală de dializă este instalat rezervorul cu dezinfectat și afișată instrucțiunea de dezinfectare a mâinilor, la fiecare lavoar este prezentată informatia cu privire la regulile de spălare și dezinfectare a mâinilor, sistem inteligent de ventilare care împiedică răspândirea germenilor, paturile/fotoliile din sala de dializă sunt plasate la o distanță mai mare 1, 5 m , apartele aflate în dotarea centrului de dializă au funcția de autodezinfectare care se face după fiecare procedură dializă, de asemenea igienizarea sălilor de dializă, inclusiv schimbarea albiturilor de pe fotolii se face după fiecare tură de dializă și extrem de important este sistemul inteligent de ventilaţie, care nu  permite distribuirea germenilor infecţioşi prin încăperile Centrului  

Toate aceste măsuri au fost luate încă de la inaugurarea Centrelor de Dializă deschise în cadrul proiectului de parteneriat public privat.

Misiunea companiei „BB-Dializă”SRL este asigurarea la nivel național cu servicii de dializă centrate pe nevoile pacienților cu insuficiență renală cronică în stadiul terminal. Sloganul companiei este Partnership for life/Parteneriat pentru viață.

  • Share This

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>