All fields are required.

Close Appointment form

 

Construim viitorul

Centrul de dializa

Ghidați de necesitatea racordării asistenţei medicale în domeniul serviciilor de dializă în RM la cerinţele europene în vederea asigurării funcţionării unui sistem de sănătate modern, a apărut necesitatea evidentă de creare a unui Centru de Excelență. Fiind deja implementate cu succes în țările înalt dezvoltate aceste centre de excelență reprezintă nucleul unei dezvoltări durabile a sistemului medical de performanță.

Centrul de Excelenta din Chisinau a fost deschis pe data de 4 ianuarie 2016. Capacitatea Centrului de Dializa este de peste 450 de pacienti cu insuficienta renala cronica in faza terminala

Centrul de Excelenţă de la Chişinău a fost deschis pe data de 4 ianuarie 2016. Capacitatea Centrului de Dializă este de peste 400 de pacienţi cu insuficienţă renală cronică în fază terminală

Amplasat în cadrul Spitalului Clinic Republican, Centrul de Excelență în Servicii de Dializă  dispune de 1941 m2, fiind un centru luminos și spațios, plasat pe 3 nivele, astfel asigurând accesul echitabil și încadrarea în terapia de substituţie renală a circa 400 pacienți.  Orarul centrului (de la ora 6:00 până la 22:00) și cele 3 ture de lucu permit ajustarea programului fiecărui pacient în funcție de necesitățile acestuia.

Centrul este dotat cu  48 aparate de dializa B.Braun, un brand mondial în producerea aparatajului medical. Extinderea în 2016 până la 64 aparate va plasa centrul printre primele unități cu o astfel de capacitate din Europa.

Pentru pacientii nostri am ales aparatele de dializa ideale, Dialog+, produse de compania germana B.Braun, companie cu reputatie internationala.

Pentru pacienţii noştri am ales aparatele de dializă ideale, Dialog+, produse de compania germană B.Braun, companie cu reputaţie internationala.

Nu doar calitatea serviciilor și dotarea tehnică sunt factorii care definesc Excelența centrului, prezența unui sistem de gestionare și automatizare a sarcinilor personalului medical și gestionare inteligentă a datelor pacineților, numit Nexadia, permit acestora să dispună de servicii de dializă în orice locație din țară și facilitează o supraveghere medicală cât mai promptă a actului medical.

Fiind un centru exclusiv privat, totuși pentru pacienții din R. Moldova accesul la servicii este asigurat în baza poliței de asigurăre medicală obligatorie.

B.Braun

Acest proiect inovativ nu doar plasează R. Moldova la un nivel cu celelalte state europene, dar și poate reprezenta un brand în turismul medical al serviciilor de dializă, oferind, în comparație cu alte state, servicii considerabil mai ieftine pentru pacienții veniți din afară.

Serviciile medicale sunt completate de servicii de consiliere psihologică, servicii dietologice cu o masă ajustată la regimul specific al pacientului dializat, transportare până la centru și deplasare spre casă.

Pacineții dispun de confidențialitate, atenție și respect, iar aplicarea rigorilor actului medical responsabil și performant sunt obligația noastră.

 

Când am proiectat și construit Centrul de Excelență din Chișinău ne-am ghidat de cele mai pretențioase standarde internaționale pe care am reușit să le implementăm cu succes și am ținut să dotăm cu tehnologiile de vârf, astfel încât Centrul de Dializă să capete imaginea unui centru de viitor.

Centru-de-dializa-21

Etapele până la un Centru de Excelență:

  1. Proiectare și începerea lucrărilor de construcție interioare
  2. Executarea lucrărilor de renovare și modernizare a centrului (construcția pereților despărțitori, montarea rețelelor de electricitate, ventilare și condiționare, apă și canalizare, sistemele de alarmă și antiincendiu, montarea tâmplăriilor de aluminiu: uși și ferestre, montarea ascensorului nou, executarea lucrărilor de finisare exterioară și amenajarea teritoriului etc.)
  3. Instruirea personalului medical în centrele de dializă performante de peste hotarele R. Moldova
  4. Conectarea aparatelor de dializă, instalarea mobilierului și echipamentului medical, punerea în funcțiune a ascensorului, unirea la sursa electică.
  5. Lansarea Centrului de Excelență