All fields are required.

Close Appointment form

IMG_9083

 

Pacienții noștri privesc cu încredere în viitor

 

Diagnosticați cu insufuciență renală cronică terminală, pacienți  sunt nevoiți să-și schimbe viața radical, deoarece devin dependenți de hemodializă (proces de filtrare a sângelui). Acum tot ce fac este raportat la timpul pe care trebuie să-l petreacă în centrul de dializă unde sunt  conectați la aparate speciale de filtrare a sângelui numite și„rinichi artificiali”. BB-Dializă le oferă pacienților cele mai calitative servicii medicale, astfel încât viața lor  să revină la normal, iar diagnosticul Insuficiență Renală Cronică (IRC) terminală să nu mai fie perceput drept o condamnare.

Mulți pacienți cu IRC terminală înteabă: „Procedura de dializă îmi tratează boala?”. Nu, dializa este un procedeu de substituție a funcției renale, însă nu tratează rinichii bolnavi. Unicul tratament în cazul IRC terminală este transplantul, însă puțini care ajung pe masa de operație din lipsă de donatori sau din cauza contraindicațiilor medicale pentru  intervenția chirurgicală.  Cauzele cele mai frecvente ale insuficienţei renale cronice terminale (≈ 95%) cuprind diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, ateroscleroza vaselor renale, glomerulonefrita cronică difuză, pielonefrita cronică şi maladiile ereditare (polichistoza renală, sindromul Alport). Pacienţii cu insuficienţa renală cronică terminală au un risc de zeci de ori mai mare de dezvoltare a complicaţiilor, frecvent letale: cardiovasculare (hipertensiunea arterială secundară, accidentul vascular cerebral, infarctul de miocard), neoplazice (cancerul renal, colonului) şi infecţioase (pneumonia, infecţii urinare repetate, sepsisul etc.)

Dializa este unica soluție pentru persoanele cu IRC terminală de  a supraviețui, iar misiunea noastră este să ridicăm nivelul calității vieții pacienților noștri prin asigurarea acetora cu servicii medicale performante, acordarea suportului psihologic necesar, consultarea dietologilor profesioniști și crearea confortului exhaustiv. Cu sprijinul nostru pacienții reușesc să-și formeze un nou ritm de viață și să privească cu încredere în viitor.