All fields are required.

Close Appointment form
„Viața pacientului inclus în dializă este scopul care ne impulsionează”
icon
„Viața pacientului inclus în dializă este scopul care ne impulsionează”

No Comments

Interviu cu Victor Ruban, medic șef al Centrului „BB-Dializă” din Bălți.

A renunțat la o carieră de succes într-un centru de dializă modern din Rusia pentru a reveni acasă, la Bălți, unde de mai bine de doi ani coordonează echipa medicală a centrului „BB-Dializă”, deschis în cadrul proiectului de Parteneriat Public Privat pentru servicii de dializă în R. Moldova. Este vorba de Victor Ruban, medic șef al Centrului de Dializă din Bălți care spune cu toată fermitatea că nu a regretat pentru nici o clipă revenirea acasă. Mai mult, se simte extrem de util pentru că poate împărtăși experiența și cunoștințele lui cu membrii echipei.

Cum ați descrie activitatea de medic șef în cadrul centrului BB-Dializă” de la Bălți?

E o mare responsabilitate. Funcția îmi cere să fiu un exemplu pentru membrii echipei. Dar acest lucru implică perfecționare continuă și dorința de a împărtăși experiența. Cel mai important este să simți că ești la locul tău și faci totul cu o corectitudine absolută.

 „Cel mai important este să simți că ești la locul tău și faci totul cu o corectitudine absolută”

-Echipa centrului „BB-Dializă” din Bălți este una numeroasă, cum reușiți să coordonați activitatea acesteia?

ASN_2453Sunt mulți, toți oamenii sunt diferiți și cu fiecare trebuie să găsești limbă comună, să le înțelegi viziunile, să vezi în fiecare acea calitate care îl face deosebit și util pentru pacienți și pentru activitatea companiei. În fiecare membru al echipei trebuie să identifici și să dezvolți calitățile lui pozitive. O echipă adevărată se formează atunci când toți se consolidează pentru obținerea unui rezultat care poate fi atins doar cu ajutorul implicării fiecărui membru. Trebuie să fie un scop care să impulsioneze. În cazul nostru scopul este viața pacientului inclus în dializă.  

-Dotările Centrului sunt conforme așteptărilor unui medic în domeniul dializei?

26984a63-917a-4263-a5f2-db162e16f302Pot spune că este un centru exemplu!

-De ce ați ales să faceți nefrologie?

Vin din domeniul urologic, dar încă la începutul carierei mele am avut oportunitatea de a mă încadra în secția de dializă din Spitalul Municipal Bălți. Au trecut ani de atunci și nu regret pentru alegerea făcută. Cunoștințele din domeniul urologiei și nefrologiei, fiind îmbinate mă ajută mult astăzi în tratamentul pacienților.

-Ce este cel mai important în comunicarea cu pacienții incluși în dializă?

ASN_2450Sunt reguli care trebuie aplicate în comunicarea cu orice om.

Important să îi asculți, să îi auzi și bineînțeles să ai dorința de a-i înțelege.

-Vă mulțumim!

 

Centrul „BB-Dializă” din Bălți a fost deschis în aprilie 2018. Centrul de Dializă din Bălți a fost proiectat conform standardelor de înaltă calitate internaționale. Amplasat pe o suprafață de peste 900 mp, Centrul de Dializă din Bălți corespunde celor mai pretențioase standarde internaționale, dispune de 3 săli de dializă, 2 surse independente de apă, generator pentru cazuri de stopare a sursei de electricitate, cazangerie autonomă şi un sistem special de ventilaţie, care nu va permite distribuirea germenilor infecţioşi prin încăperile Centrului. Serviciile de dializă prestate sunt identice cu cele din Centrul de Excelență din Chișinău, iar grație dotării cu 32 de aparate de dializă de ultima generație, Centrul poate deservi peste 200 de pacienți cu insuficiență cronică renală în stadiul terminal.

  • Share This

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>