All fields are required.

Close Appointment form
Rezultate care au depășit așteptările
icon
Rezultate care au depășit așteptările

No Comments

Peste 400 de pacienți deserviți, peste 33 000 de ședințe de dializă efectuate la cel mai înalt nivel de calitate

Implementarea parteneriatului public-privat în dializă a permis o ameliorare evidentă a accesibilității şi calității serviciului de dializă oferit pacienţilor cu insuficiență cronică terminală în Republica Moldova.

 

La doar un an de la deschidere, Centrul de Dializă din Chișinău a reușit să atingă rezultatele care au depășit așteptările: peste 400 de pacienți deserviți, peste 33 000 de ședințe de dializă efectuate la cel mai înalt nivel de calitate, numărul de beneficiari ai serviciilor Centrului, săptămânal, se apropie de 300 de pacienţi etc.

„În acest context aş dori să menţionez că pe parcursul funcţionării Centrului nostru am primit 145 de pacienţi noi, ceea ce constituie 3 din 4 pacienţi care au început tratamentul prin hemodializă în Republica Moldova în anul 2016”, a menționat Petru Cepoida, director medical BB-Dializa SRL.

Pacienţii veniţi de peste hotare în cadrul programului „Dializa de vacanţă” lansat în iunie 2016, au remarcat că serviciile prestate la Centrul de Dializă din Chişinău sunt la fel sau chiar mai bune decât  la Centrele de Dializă din străinătate.

Capacitatea Centrului este de peste 300 de pacienţi, dar, în scurt timp, grație dotării centrului cu echipament medical suplimentar, urmează o lărgire de până la 440 pacienţi, ceea ce  plasează unitatea de dializă printre cele mai mari Centre de Dializă din Europa.

Echipamentul nou de ultima generaţie, dotare tehnică exhaustivă, consumabile calitative, toată medicaţia necesară, confort la nivel superior sunt completate de abordarea profesionistă a personalului medical.

În Centru a fost implementacentrul de dializat un sistemul informaţional integrat, care automatizează înregistrarea proceselor medicale cu oferirea datelor în timp real.

Evaluarea indicatorilor clinici a demonstrat faptul că o dializă mai eficace şi consiliere dietetică a condus la dispariţia predialitică a hiperkaliemiei la o treime din pacienţi. Terapia antianemică complexă a condiţionat realizarea valorilor-ţintă a hemoglobinei la 2/3 pacienţi dializaţi faţă de indicatorul de unul din 14 pacienți care era înregistrat în momentul transferării la Centrul BB-Dializă. Reducerea intoxicaţiei uremice şi administrarea eritropoetinei au condiţionat o ameliorare semnificativă a stării sănătăţii la 2/3 din pacienţi.

Centrul de Dializă din Chişinău a fost lansat pe 4 ianuarie 2016, în cadrul proiectului de parteneriat public privat pentru servicii de dializă din R. Moldova. Pentru implementarea proiectului la nivel naţional şi asigurarea cu servicii de dializă de înaltă calitate toţi pacienţii cu insuficienţă renală în stadiul terminal consorţiul german reprezentat în R. Moldova de compania BB-Dializa urmează să investească 15 mln. de euro.

1
  • Share This

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>