All fields are required.

Close Appointment form
Lansare oficială a Centrului „BB-Dializă” din Bălți //VIDEO
icon
Lansare oficială a Centrului „BB-Dializă” din Bălți //VIDEO

No Comments

La Bălți a fost lansat un Centru de Dializă modern. Ceremonia de inaugurare a Centrului „BB-Dializă” Bălți a avut loc pe data de 12 aprilie 2018 cu participarea oficialităților din cadrul conducerii Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale, Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, administraţia Spitalului Municipal Bălți, managementul  B.Braun Avitum România și administraţia companiei de proiect „BB-Dializă” SRL.

ce1857c4-be41-4b94-aec7-23e171cb1cbe

„Am reușit să realizăm un proiect extrem de important, un proiect prioritar pentru Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale care va avea un impact social fundamental pentru pacienții cu insuficiență renală. Astăzi avem peste 600 de pacienți care necesită servicii de dializă, peste 600 de persoane au nevoie de suportul critic pentru a le salva viața. Guvernul R. Moldova are un obiectiv vital – să îmbunătățim calitatea vieții și să sporim durata de viață a pacienților cu asemenea patologie. Prin oportunitatea acestui parteneriat public-privat noi am adus în țară experienţa centrelor de dializă europene şi a aliniem Republica Moldova la cele mai performante servicii de dializă. Serviciile, dar și atitudinea față de pacienți sunt la cel mai înalt nivel, iar pacientul nu achită nimic deoarece aceste servicii sunt acoperite în totalitate de fondurile de asigurări în medicină. Evenimentul se înscrie în șirul acțiunilor pentru realizarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă ONU”, a declarat Boris Gîlca, secretar general de stat al MSMPS.

Centrul de Dializă din Bălți a fost proiectat conform standardelor de înaltă calitate internaționale. Serviciile de dializă prestate sunt identice cu cele din Centrul de Excelență din Chișinău, iar grație dotării cu 32 de aparate de dializă de ultima generație, Centrul poate deservi peste 200 de pacienți cu insuficiență cronică renală în stadiul terminal, ceea ce practic depășește de două ori numărul actual al persoanelor dializate din regiunea Nord a țării.

cfc3fc4f-f099-445c-b17a-2250fcb33e6a

Prezent la eveniment, directorul B. Braun Avitum România, Gheorghe Bulat a menționat că, Centrul de Dializă din Bălți oferă un standard de tratament internațional, experiența țărilor europene în domeniul serviciilor de dializă fiind transferată și în R. Moldova,  iar compania „BB-Dializă” este un partener de încredere.

„Odată cu deschiderea Centrului de Dializă din Bălți, pacienții din Republica Moldova beneficiază la o scară și mai extinsă de acces facil la tratament personalizat și eficient al bolii cronice renale la cele mai înalte standarde europene. Dotările centrului din orașul Bălți continuă linia calității fără compromis începută de partenerii noștri de la BB-Dializă în Centrul de Excelență din Chișinău, toate mașinile de dializă B. Braun Dialog+ fiind echipate cu opțiunile necesare unui tratament eficient și sigur pe termen lung. Ca și exemplificare pot aminti acum Adimea – un sistem care măsoară cu maximă acuratețe eficiența tratamentului, automat și în timp real, dar și decizia de a porni la acest început de drum cu cele mai moderne dializoare B. Braun, capabile de performanțe de tratament de top la nivel mondial. Toate acestea denotă, considerăm noi, focusul tuturor celor implicați într-o singură direcție: starea de bine a pacientului dializat. Felicit din nou, cu această ocazie, efortul și profesionalismul partenerilor noștri și suntem mândri că suntem parte dintr-un asemenea proiect”, a declarat Gheorghe Bulat, directorul B. Braun Avitum România

 

fd942680-8ac3-4936-aa96-efe013df7427

„Efortul comun al partenerilor proiectului culminează prin atingerea scopului de bază, și anume îmbunătățirea calității vieții pacienților incluși în dializă. Deschiderea Centrului de Dializă din Bălți este încă un pas făcut în direcția asigurării la nivel național cu servicii de dializă performante. Echipamentul de ultima generație, consumabile de la producători cu o reputație mondială, asigurarea pacienților cu toată medicația necesară, o atitudine prietenoasă din partea personalului medical, condiții care depășesc așteptările – toate acestea au rezultat o apreciere înaltă din partea beneficiarilor centrelor „BB-Dializă” de la Chișinău și acum deja și din Bălți. Aprecierea pacienților ne motivează să ne concentrăm tot efortul pentru o dezvoltare continuă a proiectului”, a declarat Dmitri Onufreiuc, director general al companiei  „BB-Dializă” SRL.

7c904cec-43fb-4df1-8450-7167afb283ae

Amplasat pe o suprafață de peste 900 mp, Centrul de Dializă din Bălți corespunde celor mai pretențioase standarde internaționale, dispune de 3 săli de dializă, 2 surse independente de apă, generator pentru cazuri de stopare a sursei de electricitate, cazangerie autonomă şi un sistem special de ventilaţie, care nu va permite distribuirea germenilor infecţioşi prin încăperile Centrului. Sala de tratament este asigurată cu medicamente şi tot aparatajul necesar pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă. Personalul medical: 5 medici şi 12 asistente medicale au o pregătire specializată în domeniul dializei, iginerii fiind școliți la Centrele de Instruire în dializă din România și Germania.

„Toţi pacienţii Centrului „BB-Dializă” sunt  supuşi unui program diagnostic conform reglamentărilor naţionale în vigoare, ceea ce permite atât o depistare timpurie, cât şi supraveghere în dinamică a complicaţiilor insuficienţei renale cronice terminale. Orice complicaţie depistată va fi corectată prin administrare a tratamentului patogenetic şi metabolic, oferit gratis de Centrul de Dializă. Ultrasonografia abdominală, ecocardiografia şi radiografia cutiei toracice va monitoriza eventualele complicaţii ale organelor interne. Automatizarea serviciului de dializă facilitează deservirea pacienţilor dializaţi şi minimizează barierele birocratice în oferirea serviciilor medicale de cea mai înaltă calitate”, a menționat Petru Cepoida, director medical „BB-Dializă” SRL.

Potrivit datelor oficiale în R. Moldova sunt circa 600 de pacienți incluși în dializă, dintre care 470 sunt beneficiarii Centrelor „BB-Dializă” din Chișinău și Bălți.

fa4a36ba-5afc-425d-a100-1ca09c20f98f

„Grație deschiderii Centrelor BB-Dializă, indicii tratamentului cu hemodializă a pacienților cu insuficiență renală cronică terminală în Republica Moldova s-a majorat în ultimii 2 ani cu 25% – de la 137 pacienți la 1 mln polulație în 2015, la 171,8 pacienți la 1 mln populație în 2017. Deschiderea centrului BB-Dializă Bălți va permite în decurs de 2 ani, să fie majorat din nou includerea suplimentară a circa 20% din pacienții ce necesită tratament prin dializă. Scopul serviciului de dializă din R. Moldova constă în ajustarea  tratamentului prin substituție a funcției renale la standardele europene și apropierea de indicii specializați similari țărilor din Europa de Est”, a declarat prof. Adrian Tănase, președintele comisiei de specialitate în hemodializă a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

626aaa4b-c797-4621-a18b-9682b4018ac3

Serviciile medicale oferite în Centrul „BB-Dializă” Bălți sunt completate de servicii de consiliere psihologică, servicii dietetice cu o masă ajustată la regimul specific al pacientului dializat. Astfel au fost îmbinate armonios componentele unui serviciu medical excelent: personal profesionist, echipament medical de ultima generație și o atmosferă prietenoasă pentru pacienți.

Misiunea companiei „BB-Dializă”SRL este asisgurarea la nivel național cu servicii de dializă centrate pe nevoile pacienților cu insuficiență renală cronică în stadiul terminal. Sloganul companiei este Partnership for life/Parteneriat pentru viață.

VIDEO

 

 

1
  • Share This

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>