All fields are required.

Close Appointment form
Portalul www.dializa.md lansează o rubrică nouă
icon
Portalul www.dializa.md lansează o rubrică nouă

No Comments

„Alimentația corectă = mai mult timp alături de cei dragi”

Pentru a oferi un sprijin pentru pacienții diagnosticați cu insuficiență renală în stadiul terminal portalul dializa.md anunță lansarea unei noi rubrici: regim alimentar.

Sistematic rubrica va fi completată cu informație utilă despre alimentele „prietene” și alimentele care trebuie a fi excluse din rația alimentară a persoanelor dializate.

Respectarea regimului alimentar este una din componentele de bază a desfășurării cu succes a tratamentului prin hemodializă. Încă din momentul când pacientul află că suferă de o boală renală acesta trebuie să-și revadă cu desăvârșire regimul alimentar și să ducă o evidență strictă a greutății corpului.

De la început va fi un pic dificil să calculați cantitatea de proteine, lipide, hidrați de carbon, potasiu, fosfor, natriu și calorii din fiecare produs consumat, însă treptat o să vă obișnuiți și, mai mult decât atât, vă veți simți la un moment dat un adevărat specialist în nutriție.

De ce/cât mâncați și beți depinde acum viața dumneavoastră.

Să le luăm pe rând. Vom clasifica elementele în două grupe:

 

  • Elementele „prietene” ale pacienților incluși în dializă: proteinele, hidrocarbonatele (glucidele) și lipidele (grăsimile)
  • Elementele „inamice” ale pacienților incluși în dializă: potasiu (kaliu), natriu, fosfor

 

Dușmanul nr.1 al pacienților cu boli de rinichi este SAREA!

Fiți atenți! Un produs alimentar conține toate elementele și cele prietenoase, dar și dușmani, important este cum veți combina produsele în funție de cantitatea elementelor.

Însumarea gramajului elementelor din produsele pe care le consumați timp de o zi nu trebuie să depășească limita permisă pentru pacienții cu boli renale.

În continuare veți găsi cantitatea zilnică permisă pentru fiecare element și exemple de produse alimentare care pot intra în rația alimentară a persoanelor dependente de dializă.

 

152
  • Share This

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>