All fields are required.

Close Appointment form
A fost semnat contractul de parteneriat public privat pentru servicii de dializă în R. Moldova
icon
A fost semnat contractul de parteneriat public privat pentru servicii de dializă în R. Moldova

No Comments

Pe 17 aprilie 2014, a fost semnat contractul de parteneriat public privat pentru servicii de dializă în Republica Moldova. În cadrul unei licitaţii publice, consorţiul B.BRAUN & BB-HÄMODIALYSE a fost desemnat câştigător.

La eveniment au participat ministrul Sănătăţii, Adrei Usatîi, directorul CNAM, Mircea Buga, reprezentantul BB HÄMODIALYSE Moldova, directorul general B.Braun Avitum România, Gheorghe Bulat, directorul de dezvoltare B.BRAUN Avitum Romania, Camelia Mindroiu şi directorii IMSP-urilor republicane şi raionale.
Consorţiul câştigător trebuie să modernizeze infrastructura serviciului de dializă în întreaga ţară, inclusiv să reabiliteze centrele de dializă existente şi să creeze centre noi de dializă în cadrul unor spitale raionale.
Ministrul Sănătăţii Andrei Usatîi, a felicitat consorţiul german cu ocazia câştigării licitaţiei şi şi-a exprimat încrederea pentru o implementare de succes a proiectului. Ministrul a menţionat că implementarea proiectelor de parteneriat public privat în domeniul sănătăţii sunt printre puţinele oportunităţi disponibile pentru modernizarea sistemului de sănătate, în particular a sistemului de asistenţă medicală spitalicească. Trebuie să asigurăm pacienţilor din ţara noastră acces la servicii de dializă calitative, în complexitatea lor. Pacienţii dependenţi de dializă trebuie să fie trataţi în condiţii adecvate timpurilor.
„Datorită acestui parteneriat vom avea posibilitatea de a extinde serviciul de dializă asigurând dializarea unui număr mai mare de pacienţi de 3-4 ori. Anual, necesităţile constituie circa 212 pacienţi la un milion populaţie, începând cu vârsta de 18 ani. Luând în consideraţie suplimentar copiii şi pacienţii cu vârste înaintate, incidenţa poate ajunge la 230-240 pacienţi la un milion populaţie. Astfel, datorită noului serviciu de dializă se propune a cuprinde dializarea a 1200-1300 pacienţi”, a adăugat Andrei Usatîi.
Reprezentanţii consorţiului câştigător vor dota centrele de dializă cu aparatură de ultima generaţie, iar lucrătorii medicali vor beneficia de training din partea companiei B.Braun, astfel încât standardele de calitate şi tratament să fie similare cu orice centru privat de dializa din Uniunea Europeană.
“Am venit în susţinere cu experienţa şi cunoştinţele noastre în domeniu, cu obiectivul ferm de a asista compania care va implementa proiectul şi să ajutăm la îmbunătăţirea calităţii serviciilor de dializă. Este o poziţie normală şi naturală pentru B.Braun Avitum pe toate pieţele unde este activă, iar acum a venit momentul ca, şi în Republica Moldova, să le demonstrăm colegilor şi pacienţilor, care este standardul B.Braun. Avem peste 175 de ani de experienţă, iar inovaţia, eficiența și sustenabilitatea sunt pilonii pe baza cărora am reuşit să devenim unul dintre liderii la nivel mondial în ceea ce priveşte tratamentul afecţiunilor renale, oferind sisteme şi soluţii inovatoare pentru pacienții cu boala cronică de rinichi. Sloganul “Sharing Expertise” este o promisiune pe care compania B.Braun o face pacienților, cât și partenerilor săi de a pune la dispoziție toată experiența acumulată în timp”, a declarat Gheorghe Bulat, Director General B.Braun Avitum România.

2
  • Share This

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>