All fields are required.

Close Appointment form
Cum îmi va schimba viața hemodializa?
icon
Cum îmi va schimba viața hemodializa?

No Comments

Când rinichii nu mai funcționează sau funcția lor este sub 15% de la cea normală înseamnă că persoana suferă de insuficiență cronică renală în stadiul terminal și necesită a fi inclusă în dializă, terapie medicală care înlocuiește funcția rinichilor.

Rinichii bolnavi nu mai pot elimina deșeurile metabolice și excesul de lichide, iar pentru a supraviețui pacientul care suferă de această afecțiune trebuie să facă naveta de 3 ori pe săptămână la Centrul de Dializă, unde este supus hemodializei, care în funcție de schema de tratament elaborată de medic poate dura de la 3 până la 5 ore. Pentru a începe ședința de tratament pacientul este așezat în pat sau fotoliu și timp de câteva ore este conectat prin intermediul accesului vascular la aparatul de dializă numit și „rinichi artificiali”.

Bineînțeles că pacientul va trebui să abordeze un nou stil de viață, însă nici într-un caz nu trebuie să perceapă hemodializa ca pe un motiv de a se izola și a întrerupe socializarea cu cei din jur. Dieticianul din cadrul Centrului de dializă o să vă ajute să adaptați un regim alimentar corect și să selectați alimentele și cantitățile potrivite. Fiți atenți! Nerespectarea dietei poate agrava starea persoanei dializate, iar recuperarea, din cauza rinichilor bolnavi, este foarte dificitară. Comunicați cu persoanele apropiate despre afecțiunea de care suferiți, astfel veți găsi sprijinul psihologic de care aveți nevoie în special în prima perioadă. Nu renunțați la serviciu, doar dacă acesta presupune un efort fizic mărit. Încercați să elaborați împreună cu medicul un program al ședințelor de dializă, astfel încât să vă permită să rămâneți încadrați în câmpul muncii. Puteți să practicați unele genuri de sport cum este: ciclismul, tenisul sau cel puțin plimbările. Hemodializa nu este motiv nici pentru renunțarea la călătorii. Acestea sunt posibile în localitățile unde sunt centre de dializă, important este din timp să faceți programarea la ședințele de dializă. Deci nu trebuie să vă limitați activitățile ci doar să revedeți programul zile și să includeți în acesta ședințele de dializă pe care trebuie să le respectați cu strictețe.

2
  • Share This

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>