All fields are required.

Close Appointment form
Preluăm cele mai bune practici medicale
icon
Preluăm cele mai bune practici medicale

No Comments

Instruire pentru personalul medical din R. Moldova la unul din cele mai mari centre de dializă din România

 

Pentru a implementa în centrele BB-Dializa cele mai bune practici din domeniul furnizării serviciilor de dializă, mai multe echipe de specialiști medicali din R. Moldova au participat la cursuri de instruire și perfecționare în cadrul unui Centru de Dializă din Botoșani.  

„Această unitate de dializă a fost selectată pentru stagiere din următorul considerent: este unul din cele mai mari centre de dializă din România, care dispune de 50 de aparate de substituție renală şi deserveşte circa 250 de pacienţi, ceea ce este apropiat de caracteristicile de funcţionare a Centrului de Excelenţă din Chişinău”, a menționat Petru Cepoida, director medical BB-Dializa.

Centrul de Excelență din Chișinău, este dotat cu 48 de aparate de dializă de ultima generație, conecate la sistemul informațional de transmitere a datelor în timpi reali Nexadia, iar în 2016 se preconizează a fi mărit până la 64 de aparate de dializă, ceea ce va asigura deservire a circa 400 pacienți cu insuficiență renală cronică terminală la servicii de dializă de înaltă calitate.

Pentru a asigura pacienții incluși în dializă cu servicii medicale de înaltă calitate, aliniate la standardele europene și care corespund celor mai pretențioase cerințe, compania BB-Dializă investește în creșterea profesională  și perfecționarea continuă a  personalului medical

Pentru a asigura pacienții incluși în dializă cu servicii medicale de înaltă calitate, aliniate la standardele europene și care corespund celor mai pretențioase cerințe, compania BB-Dializă investește în creșterea profesională și perfecționarea continuă a personalului medical

Pe durata desfășurării cursurilor de instruire, specialiștii medicali din R. Moldova au beneficiat nu doar de o instruire din punct de vedere operațional; lucrul cu aparatele de dializă de ultima generație, gestionarea sistemului soft de prelucrare a datelor pacientului, organizare  funcțională a centrului de dializa, dar și tehnici de consiliere psihlogică a pacineților, care potrivit studiilor de specialitate intră în categoria celor mai complicați pacienți. 

Pe parcursul unei serii de cursuri de instruire specialiști din R. Moldova și-au perfecționat cunoștințele în domeniul furnizării serviciilor de dializă la standarde europene și în utilizarea tehnologiilor de ultima generație. Cursurile au fost susținute de personalul medical și tehnic al Centrului de Dializă România care au împărtășit colegilor de peste Prut experiența vastă de pregătire a echipelor medicale înainte de lansarea unităților de dializă.

„Calitatea serviciului se reflectă în longevitatea pacientului”, a specificat dr. Cepoida.

Totul începe de la o bună organizare. Cu acestă concluzie echipele de personal medical instruite în România au revenit acasă pentru a aplica cunoștințele acumulate.

Pentru a asigura pacienții incluși în dializă cu servicii medicale de înaltă calitate, aliniate la standardele europene și care corespund celor mai pretențioase cerințe, compania BB-Dializă investește în creșterea profesională  și perfecționarea continuă a  personalului medical.

6
  • Share This

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>