All fields are required.

Close Appointment form
Pacienţii străini despre Centrul de Dializă de la Chişinău:
icon
Pacienţii străini despre Centrul de Dializă de la Chişinău:

No Comments

„În Centrul de dializă din Italia a fost bine, dar aici e şi mai bine!”

Odată cu inaugurarea Centrului de Dializă din Chişinău, deschis în cadrul proiectului de parteneriat public privat pentru servicii de dializă, acces la un tratament echivalent cu centrele de dializă europene au toate persoanele care îşi propun să vină în R. Moldova: fie în scop de odihnă, turism, serviciu sau „acasă la părinţi şi rude”.

Carolina este o tânără de 28 de ani originară din Republica Moldova, care de la vârsta de cinic ani este stabilită cu traiul în Germania. Acum doi ani a fost inclusă în dializă în unul din centrele de dializă nemţeşti, iar odată cu lansarea serviciului Dializa de Vacanţă la Chişinău, a putut să revină în Republica Moldova pentru a-şi revedea rudele şi apropiaţii, lucru care nu ar fi posibil dacă nu exista centrul, or pentru pacienţii diagnosticaţi cu insuficienţă renală cronic în stadiul terminal şedinţele de dializă sunt vitale.

foto pag 4Carolina, pacientă din Germania: „O cunoştinţă mi-a spus că în Moldova există un centru de dializă și m-a sfătuit să mă adresez la el. Centrul din Germania nu se diferențiază de cel de aici. Totul este curat, este organizat bine,  condițiile sunt identice”.

 

 

De dializă la calitate europeană a beneficiat şi Giuseppe Monteleone, cetăţean italian, care a venit în vizită în Republica Moldova pentru a vedea locurile pitoreşti şi a cunoaşte tradiţiile. Potrivit lui, înainte de a veni în Moldova s-a interesat unde ar putea să fie inclus în dializă şi a fost îndreptat la Centrul de Dializă din Chişinău.

Monteleone„Este foarte bine aici. Dializa se face calitativ, condiţiile sunt mult mai bune decât la spitalul de la noi. Personalul este amabil. Spre deosebire de secţia noastră de dializă, aici sunt separate vestiarele pentru femei şi pentru bărbaţi, se dă mâncare, fiecare pacient are TV şi căşti etc. Nu am decât cuvinte de bine”,  a enumerat plusurile Centrului de Dializă din Chişinău Giuseppe Monteleone, pacientul italian.

Simion a început şedinţele de dializă la un Centru din Italia, acolo unde de mai mulţi ani munceşte soţia lui. La Centrul BB-Dializa din Chişinău a venit pentru câteva şedinţe, însă când a văzut condiţiile de tratament a decis că nu mai pleacă peste hotare.

“Le spun un mare mulţumesc celor care au făcut acest centru. În Italia era bine, dar aici e şi mai bine!”, a menţionat dl. Simion.

Pentru a beneficia de servicii de înaltă calitate la centrul BB-Dializă pacientul care vine din altă ţară   trebuie să se programeze din timp, iar specialiștii noștri îl vor asista cu tot necesarul pentru asigurarea confortului maxim în unitatea de dializă.

Programările se pot efectua la numărul de telefon + (373) 22 02 62 50 sau ne puteți scrie pe adresa electronică info@dializa.md.

  • Share This

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>