All fields are required.

Close Appointment form
Lansarea ofiacială a Centrului „BB-Dializă” din Cahul
icon
Lansarea ofiacială a Centrului „BB-Dializă” din Cahul

No Comments

Pacienții din regiunea de Sud a țării au acces la servicii moderne de dializă în cadrul unui Centru performant. La Cahul a fost lansat un Centru de Dializă modern. Ceremonia de inaugurare a Centrului „BB-Dializă” din Cahul a avut loc pe data de 18 septembrie 2019 cu participarea oficialităților din cadrul Instituțiilor Medico Sanitare Publice, administraţia Institutului de Medicină Urgentă, managementul B.Braun Avitum România și administraţia companiei de proiect „BB-Dializă” SRL. Centrul de Dializă din Cahul este al patrulea Centru deschis în cadrul proiectului de parteneriat public privat, astfel fiind asigurat accesul la serviciul de dializă de înaltă calitate la nivel național.

ASN00032 ASN00082 ASN00125 ASN00144 ASN00147 ASN00163 ASN00210 ASN00214 ASN00250 ASN00313 ASN00358 ASN00253 ASN00190 — копия ASN00172 — копия ASN00180 — копия

Igor Curov, directorul medical al Institutului de Medicină Urgentă:

„Pe parcursul colaborării noastre cu compania BB-Dializa am reușit să îmbunătățim substanțial condițiile și calitatea actului medical în mun. Bălți prin deschiderea centrului pentru 200 de pacienți aflați la dializă cronică, am reușit să deschidem un centru pentru 100 de pacienți în Institutul de Medicină Urgentă cu 16 aparate contemporane de dializă, am reușit să devenim parteneri de încredere.

Sunt fericit, că astazi avem posibilitate de a oferi asemenea condiții și pentru 100 pacienți din Cahul și regiunea de Sud a Republicii Moldova”. 

Gheorghe Bulat, directorul B. Braun Avitum România:

„Sunt onorat și mă bucură să fiu alături de partenerii noștri de la „BB-Dializă” în misiunea începută în 2016 de a facilita accesul la tratament pentru cât mai mulți pacienți cu insuficiență renală cronică din Republica Moldova. După extinderea la Bălți din 2018 și inaugurarea unui nou centru la Chișinău în luna iulie, astăzi avem ocazia de a asista la deschiderea centrului de dializă din Cahul. Ca de fiecare dată, compania B. Braun a pus la dispoziția partenerilor noștri aparate și tehnologii de ultimă generație care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacienților beneficiari de servicii de dializă în centrele BB-Dializă. Felicit echipa întreaga echipă „BB-Dializă” și le urez mult succes în activitate”

Dmitri Onufreiciuc, director general „BB-Dializă” SRL

„Odată cu deschiderea Centrului BB-Dializă din Cahul am realizat una din misiunile principale ale proiectului, asigurare la nivel național cu servicii de dializă aliniate la standarde de înaltă calitate europene. Fiind centrați în exclusivitate pe nevoile paciențiolor, necesităților lor fiind la baza elaborării strategiei de dezvoltare a companieie, am reușit să deschidem încă un centru care să depășească așteptările pacienților. Ei și-au dorit un Centru performant mai aproape de casă, noi le-am oferit mai mult. Inclusiv pentru că suntem foarte atenți la alegerea partenerilor, companii cu reputație care și-au consolidat eforturile pentru a presta servicii, aparate, medicamente, farmaceutice etc. de o calitate indubitabilă”.

Centrul de Dializă Cahul asigură pacienţilor dializaţi un tratament individualizat, bazat pe diagnosticarea regulată.

Petru Cepoida, director medical BB-Dializă SRL: „Calitatea înaltă a terapiei de substituţie a funcţiei renale se bazează pe selectarea individualizată a metodei de tratament dialitic (hemodializei sau hemodiafiltrării) efectuate cu consumabile germane la aparate de dializă de ultimă generaţie, precum şi pe administrare argumentată în baza rezultatelor analizelor de laborator a stimulatorilor eritropoezei, preparatelor de fier intravenos, fixatorilor de fosfor, formelor activate de vitamina D3, calcimimeticilor, medicamentelor metabolice (vitamine, L-carnitină), altor preparate patogenetice şi simptomatice”.

Adrian Tănase, doctor habilitat în medicină, Preşedintele Societăţii Urologilor din R. Moldova,  expertul Companiei de Proiect: După demararea proiectului parteneriatului public-privat pentru serviciile de dializă din R.Moldova, care a fost inițiat în anul 2016, numărul pacienților tratați sa majorat cu circa 30% și a crescut de la 488 în anul 2015, la 688 în anul 2018. Numai în Centrele „BB-Dializă” din Chișinău, Bălți și Cahul la tratament sunt incluși circa 600 pacienți, ce constituie peste 85% din numărul total de pacienți dializați pe țară. Odată cu deschiderea Centrului de Dializă din Cahul, indicii tratamentului specializat cu dializă în R. Moldova va constitui 228-230 pacienți la 1 mln locuitori, comparativ cu 196,6 la începutul anului curent. Acești indici caracterizează o creștere vădită în ultimii ani a serviciului de dializă din R.Moldova, care în anul 2015 a fost de 137 pacienți la 1 mln populație. Creșterea numărului de „locuri la dializă” ne apropie de indicii includerii în serviciul de dializă din țările Europei de Est.

Serviciile medicale prestate în Centrul „BB-Dializă” din Cahul sunt identice cu cele din Centrul de Excelență din Chișinău, iar grație dotării cu 16 aparate de dializă de ultima generație, Centrul poate deservi circa 100 de pacienți cu insuficiență renală cronică în stadiul terminal.

Serviciile medicale oferite în Centrul „BB-Dializă” din Cahul sunt completate de servicii de consiliere psihologică, servicii dietetice cu o masă ajustată la regimul specific al pacientului dializat. Astfel au fost îmbinate armonios componentele unui serviciu medical excelent: personal profesionist, echipament medical de ultima generație și o atmosferă prietenoasă pentru pacienți.

Extrem de important este faptul că toți pacienții vor beneficia de transport domiciliu-centru de dializă-domiciliu, absolut gratuit. Fiind un centru exclusiv privat, totuși pentru pacienții din R. Moldova accesul la servicii este asigurat gratuit, în baza poliței de asigurăre medicală obligatorie.

Misiunea companiei „BB-Dializă” SRL este asigurarea la nivel național cu servicii de dializă centrate pe nevoile pacienților cu insuficiență renală cronică în stadiul terminal.

Sloganul companiei este “Partnership for life” /”Parteneriat pentru viață”.

  • Share This

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>